Inschrijving

Het tussentijds wijzigen van afstand is uitsluitend mogelijk tot 10 november.  
Wijzigingen door te geven aan: inschrijvingen@montferlandrun.nl
Het wijzigen van de 7,5 km Midi Run naar de 15 km Montferland Run; hiervoor zal het verschil in inschrijfgeld inclusief administratiekosten (totaal € 8,50) moeten worden voldaan. 
N.B. Bij het wijzigen van de 7,5 km naar de 15 km is dit mogelijk mits de limiet van het aantal inschrijvingen nog niet is behaald.
Het wijzigen van de 15 km Montferland Run naar de 7,5 km Midi Run is mogelijk mits de limiet van het aantal inschrijvingen nog niet is behaald. Er vindt geen restitutie plaats.

Inschrijven voor de 7,5 km en 15 km kan uitsluitend vooraf en online.
Daginschrijving is uitsluitend mogelijk voor de 1 km Jeugdlopen. Dit kan vanaf 9.30 uur bij Zalencentrum De Gracht nabij de finish in het centrum van ’s-Heerenberg.

Annuleren van de inschrijving met restitutie van het inschrijfgeld is mogelijk tot 1 november. Er zal € 3,50 administratiekosten in rekening worden gebracht.

Op het door jezelf ingevulde emailadres ontvang je een bevestiging van je inschrijving. Hierin vind je tevens een link waar je de adresgegevens aan kunt passen. Ook op de website vind je een controlebutton, zodat je je inschrijving nog een keer na kunt kijken.
Als je na de datum van aanpassing via de link op de website je inschrijving hebt overgedragen, zijn deze nieuwe gegevens niet zichtbaar via de controlelink.

Met het bepalen van het maximale aantal inschrijvers is reeds rekening gehouden met annuleringen, derhalve houden we geen wachtlijst/reservelijst bij.
Mocht je van iemand vernemen dat hij/zij niet deelneemt, dan kun je via het formulier op de website het startnummer op jouw naam laten zetten.

Startnummer

VOOR sluiting van de inschrijving is het mogelijk de inschrijving aan te passen via de link die je in de bevestigingsmail direct na je inschrijving hebt ontvangen.

NA sluiting van de inschrijving kan het wijzigen alleen nog via de link die te vinden is op de inschrijfpagina. Deze link wordt gepubliceerd als de startnummers zijn verstuurd. (je hebt je startnummer nodig om de inschrijving te kunnen wijzigen. Deze kun je een week voorafgaand ook per mail opvragen).

De nieuwe deelnemer moet lopen met het originele startnummer omdat hierop de tag voor de tijdregistratie op zit. Er wordt een naamsticker gemaakt met de nieuwe voornaam. Deze sticker kan over de oude naam op het startnummer worden geplakt. De sticker is op de wedstrijddag af te halen vanaf 9.30 uur bij de balie “Afhalen Naamsticker” bij Zalencentrum De Gracht, nabij de finish. De lopers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat het startnummer wisselt naar de nieuwe deelnemer.

- Dit is de enige manier om een startnummer over dragen. Een ieder die met een ander nummer loopt zonder op deze manier de inschrijving te hebben overgedragen wordt gediskwalificeerd.
- Bij “controle inschrijving” wordt de nieuwe naam niet getoond.

We vinden het belangrijk dat bij wij de juiste gegevens van onze deelnemers hebben, dat betekent dat de gegevens in onze administratie kloppen met de persoon die met het startnummer loopt. In het geval van een (medisch) incident kan er direct en adequaat gehandeld worden.

 

We streven ernaar om anderhalve week voor het evenement de startnummers (samen met eventueel besteld shirt) binnen Nederland te versturen, zodat je deze ruim op tijd binnen hebt. Dit wordt door een extern bedrijf verzorgd. Alle startnummers worden, onafhankelijk van de datum van inschrijven, tegelijk per post verzonden naar het adres wat op het moment van sluiten van de inschrijving bij ons bekend is. Een adreswijziging is na de sluiting van de inschrijving niet meer mogelijk.
Mocht je op de donderdag voor het evenement met de post nog niets hebben ontvangen, stuur dan even een mail naar info@montferlandrun.nl

Deelnemers woonachtig in Duitsland kunnen hun startnummer op de wedstrijddag afhalen bij Zalencentrum De Gracht, nabij de finish.

Voor de tijdregistratie wordt de Chronotrack gebruikt. Deze chip zit achter op het startnummer geplakt en registreert jouw tijd. Deze wordt eenmalig gebruikt en hoeft niet te worden geretourneerd.

Tips om een goede tijdregistratie te garanderen:

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst;
  • Bedek het startnummer niet met bijvoorbeeld een extra shirt of jas of met je handen tijdens het passeren van de matten. Deze matten vangen het signaal van de Chronotrack op;
  • Vouw of kreukel het startnummer niet;
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Chronotrack niet.

Parkeren

De starttijden van de diverse afstanden zijn als volgt:
- de 7,5 km Kab Midi Run start om 10.30 uur
- de 15 km Pfixx Solar Montferland Run start om 12.00 uur
- aansluitend start de 1 km Jeugdloop

De start vindt plaats op de Slotlaan in ’s-Heerenberg. De finish in de Molenstraat.

I.v.m. het opbouwen en afbreken van de start/finish locatie is de binnenstad (Molenstraat, Bleek, eerste deel Slotlaan), afgesloten van 06.00 tot ca. 16.00 uur.

Het parcours kent in ’s-Heerenberg 2 oversteekplaatsen o.a. voor inwoners van Stokkum en aanwonenden uit ’s-Heerenberg.
Deze oversteekplaatsen zijn op bepaalde tijden niet of moeilijk te gebruiken, namelijk:

  • Oversteek Zeddamseweg (van de Van Heeklaan naar de Willem van den Berghstraat)
    tussen 10.50-11.30 uur en 12.35-13.50 uur.

  • Oversteek Slotlaan (Stokkumseweg) tussen 10.15-10.35 uur en 11.45-12.20 uur.

Hier vindt u het parcours, waarbij voor enkele wegen wordt vermeld wanneer deze zijn afgesloten. Mocht u in de tussentijd van huis willen, dan adviseren wij u uw auto buiten het parcours te parkeren.
 

De parkeerterreinen worden met borden aangegeven. Verkeersregelaars informeren je ter plaatse waar nog parkeergelegenheid is.

Vanuit Arnhem richting Oberhausen, over de grens, afslag 's-Heerenberg/Emmerich, richting 's-Heerenberg en vervolgens de aanwijzingsborden volgen.
Vanuit Doetinchem, richting Zeddam/'s-Heerenberg en vervolgens de aanwijzingsborden volgen. 

Op verzoek van de hulpverlenende instanties verzoeken wij je bij het parkeren er rekening mee te houden dat er voldoende ruimte gewaarborgd blijft zodat bij calamiteiten de route begaanbaar is. Let daarbij op dat ook uitritten vrij gehouden dienen te worden.

Uitslagen

Je naam en de gelopen tijd worden geplaatst op www.montferlandrun.nl/uitslagen en op uitslagen.nl.
Mocht je hiertegen bezwaar hebben dan verzoeken wij je dit kenbaar te maken via montferlandrun@uitslagen.nl
Om misbruik te voorkomen kunnen wij je vragen om je te identificeren.

De uitslagen van de wedstrijd Pfixx Solar Montferland Run / Jeugdlopen voor de verschillende categorieën en daaraan verbonden prijzen worden bepaald door de volgorde van binnenkomst op basis van de bruto tijd. Als service bieden wij de deelnemers ook de netto tijden aan in onze uitslagenlijsten. De uitslagen worden geregistreerd d.m.v. een chronotrack, deze is bevestigd op het startnummer. De eindverantwoordelijkheid over de uitslagen is in handen van de wedstrijdleiding.