Parcours

De Pfixx Solar Montferland Run voert door de in de ijstijd gevormde heuvelrug van het Montferland, van de historische binnenstad van 's-Heerenberg, door de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam, weer terug naar het sfeervolle 's-Heerenberg.
Het bosrijke en heuvelachtige parcours wordt gekenmerkt door de afwisseling van de sfeer in dorpen en de rust in de natuur.

Na de start voert de weg als eerste door het dorp Stokkum gelegen aan de voet van de Hulzenberg. De eerste echte beklimming is Peeskesbult. Direct na het vijf kilometerpunt moet een hoogteverschil van 42 meter overwonnen worden richting Beek.
Na een tweede uitdagende beklimming volgt een lange afdaling, waarna bij het verlaten van het bos een prachtig uitzicht volgt over het glooiende landschap van het Montferland en de korenmolen van Zeddam.
Daarna gaat het parcours via de Drieheuvelenweg met enkele korte en pittige klimmetjes richting de afdaling van de laatste snelle kilometer. Het 15 kilometer-parcours gaat voor 98% over verharde wegen.
Het parcours (afstand) is door de Atletiekunie gecertificeerd, dus op juiste lengte.