Jubileum editie Pfixx Solar Montferland Run uitgesteld

Terug naar overzicht

Jubileum editie Pfixx Solar Montferland Run uitgesteld

19 juli 2022
Terug naar overzicht

De Pfixx Solar Montferland Run is in 25 jaar uitgegroeid van een geliefd trainingsrondje tot een gerenommeerd top- en breedtesport evenement met internationale uitstraling, dit alles volledig georganiseerd met de inzet vrijwilligers.

Met een klein vast team vrijwilligers is er ieder jaar een enorme uitdaging om het evenement van deze omvang van de grond te krijgen. Met het wegvallen van een aantal belangrijke sleutelfiguren in de organisatie, is het voorbereidingstraject van normaliter ruim 8 maanden, met ruim 2000 vrijwilligersuren momenteel niet meer te realiseren.

De kennis en ervaring van individuen die in afgelopen jaren is ontwikkeld, is niet eenvoudig over te dragen of op te delen in meerdere losse vrijwilligerstaken. De bestuurs- en commissieleden hebben daarom besloten de editie van 2022 niet door te laten gaan.

Dit najaar zal de organisatie, samen met belangenbehartigers, kijken hoe door het opzetten van een nieuwe organisatiestructuur de Montferland Run voor de toekomst kan worden gewaarborgd.

De organisatie hoopt in 2023 de duizenden deelnemers, het publiek, de vrijwilligers en sponsors tijdens de 25e editie te mogen verwelkomen in het prachtige Montferland.