Pfixx Solar Montferland Run 2021 gaat niet door

Terug naar overzicht

Pfixx Solar Montferland Run 2021 gaat niet door

27 augustus 2021
Terug naar overzicht

De 25e editie van de Pfixx Solar Montferland Run die op 5 december zou plaatsvinden, zal dit jaar niet doorgaan. 

Vanwege onverwachte en onzekere factoren heeft het bestuur van de Stichting Montferland Run besloten het evenement in en rond ’s-Heerenberg een jaar door te schuiven.

In 2020 werd de organisatie ook al genoodzaakt het hardloopevenement af te lasten na de toenemende besmettingscijfers rond het coronavirus in het najaar. Het was niet mogelijk de veiligheid omtrent de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, het publiek, sponsors, partners en alle andere betrokkenen te garanderen. Uiteindelijk mochten in december vanuit de overheid ook geen evenementen meer plaatsvinden.

De onzekerheid rond de ontwikkeling van het coronavirus, de daaraan gekoppelde hoeveelheid veiligheidsmaatregelen en vele extra werkzaamheden, is voor de organisatie één van de redenen om dit jaar in vroeg stadium te besluiten het evenement een jaar door te schuiven.

Een klein team van uitsluitend vrijwilligers was jaren in staat het organisatorisch deel van het hardloopevenement met zijn huidige omvang en uitstraling neer te zetten. Het wegvallen van een belangrijke schakel binnen het team is er mede de reden van dat de Stichting Montferland Run het komend jaar zal gebruiken om op zoek te gaan naar een andere organisatiestructuur om zo de continuïteit voor de toekomst te kunnen waarborgen.

Helaas was de structurele subsidie voor de Montferland Run ook een onderdeel van het pakket aan bezuinigingsmaatregelen die de gemeenteraad begin dit jaar heeft vastgesteld.
Momenteel wordt er gekeken naar een alternatieve, meerjarige oplossing voor de komende jaren.

Om een waardige jubileumeditie neer te zetten is besloten om het evenement te verplaatsen naar zondag 4 december 2022.