Pfixx Solar Montferland Run 2020 gaat niet door

Terug naar overzicht

Pfixx Solar Montferland Run 2020 gaat niet door

24 september 2020
Terug naar overzicht

De 25e editie van de Pfixx Solar Montferland Run die op 6 december plaats zou vinden, zal dit jaar niet doorgaan. 

Vanwege het Coronavirus vindt het bestuur van de Stichting Montferland Run het niet verantwoord om de wedstrijd in en rond ’s-Heerenberg plaats te laten vinden.

We hebben zo lang als mogelijk was gewacht met het nemen van deze beslissing. Wij hoopten op een positieve ontwikkeling aangaande het coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen.
Het was al snel duidelijk dat het organiseren van de Montferland Run als volwaardig evenement dit jaar niet haalbaar zou zijn. Met een beperkte hoeveelheid deelnemers, geen publiek, beperkte faciliteiten, gefaseerde starten en geen dweilorkesten langs de route zou de Montferland Run haar karakter en sfeervolle uitstraling verliezen.

Het belangrijkste voor ons was dat er een veilig, verantwoord en gezond evenement neer gezet zou moeten kunnen worden voor zowel de deelnemers, vrijwilligers, het publiek, sponsors, partners en alle andere betrokkenen.
Gezien de toename van het aantal besmettingen vonden wij het de enige juiste beslissing om de jubileumeditie van de Pfixx Solar Montferland Run naar 2021 door te schuiven.

We hopen iedereen op 5 december 2021 te mogen verwelkomen.

Voor nu wensen we een ieder toe wat het allerbelangrijkst is: veel gezondheid!