Butter en Wanjiru aan de start

Butter en Wanjiru aan de start

Michel Butter loopt – na zijn fantastische 6e plaats van zondag 5 november in de New York Marathon – zijn eerste wegwedstrijd in ’s-Heerenberg.

Voor Butter is deze internationale wegwedstrijd over 15 kilometer de opmaat naar het jaar 2018, waarin de marathon tijdens de Europese Kampioenschappen in Berlijn centraal staat. Naast Butter starten o.a. Khalid Choukoud en het marathonfenomeen Daniël Wanjiru. Na in 2016 de Amsterdam Marathon te hebben gewonnen, versloeg Wanjiru afgelopen april niemand minder dan Kenenisa Bekele in het duel om de winst, tijdens de prestigieuze marathon van Londen.
In 2015 maakte Michel Butter ook al zijn opwachting in ’s-Heerenberg; toen finishte hij als negende. Nu heeft Butter zijn vizier gericht op het jaar 2018, waarin hij op de marathon tijdens het EK serieus mee wil doen voor een medaille. In de New York Marathon bewees de 32-jarige Castricummer met zijn geweldige 6e plaats en overtuigende manier van lopen dat hij op zijn best is als het om een tactische race, zonder tempomakers, gaat.
Bij de vrouwen doet de snelste Nederlandse marathonloopster van 2017 Kim Dillen mee. Zij werd 10e in de gerenommeerde marathon van Berlijn in een persoonlijk record van 2.33.24. Met deze tijd voldeed zij bovendien aan de limiet voor deelname aan het EK volgend jaar, ook in Berlijn gehouden.
De blikvanger bij de vrouwen is de wereldrecordhoudster, wereld- en olympisch kampioene Almaz Ayana. De Ethiopische werd dit jaar in Londen wereldkampioene over 10.000 meter en liep in haar gouden olympische race van 2016 het wereldrecord op de baan over 10.000 meter.|Het zou betekenen dat de 22e editie een hele bijzondere editie gaat worden, want marathontopper Michel Butter maakt zijn opwachting na zijn sterke optreden in de New York Marathon, de Keniaan Daniël Wanjiru en een groot aantal Keniaanse talenten (Victor Chumo, Noah Kipkemboi en William Wanjiku) gaan voor een snelle tijd.

 

 

Terug naar het overzicht

Laatste tweet

Geniet nog even met ons mee met deze aftermovie van de 23e editie van de #MontferlandRun! https://t.co/Md63e8CyjR