Nieuws

 1. Abdi Nageeye beste Nederlander in Pfixx Solar Montferland Run

  Abdi Nageeye beste Nederlander in Pfixx Solar Montferland Run

  Bij de 21e Pfixx Solar Montferland Run is Abdi Nageeye als beste Nederlander in 43 minuten en 58 seconden over de finish gekomen. De altijd goedlachse Nageeye bleef in de vijftien kilometer lange wegwedstrijd Khalid Choukoud ruim voor.

  Lees verder
 2. Khalid Choukoud gaat duel aan met Abdi Nageeye

  Khalid Choukoud gaat duel aan met Abdi Nageeye

  A.s. zondag start nationaal marathonkampioen Khalid Choukoud naast olympisch marathonloper Abdi Nageeye. Bij de vrouwen start de Ethiopische topatlete Meselech Melkamu; zij won dit jaar de prestigieuze marathons van Hamburg en Amsterdam. Melkamu is op het allerlaatste moment vastgelegd om het vrouwenveld nog sterker te maken. Deze keuze volgt na de afmelding van olympisch marathonkampioene Jemima Sumgong die als gevolg van een recent opgelopen blessure helaas niet start.

  Lees verder
 3. Olympische marathonloper Abdi Nageeye start

  Olympische marathonloper Abdi Nageeye start

  Met de deelname van Abdi Nageeye en Eunice Kirwa krijgt het deelnemersveld van de 21e editie meer allure. Abdi Nageeye – knap 11e in de olympische marathon in Rio – is de Nederlands recordhouder over 15 kilometer. Hij gaat in ’s-Heerenberg op deze afstand de strijd aan met de bekende Keniaan Bernard Koech, het grote talent Dagnachew Adera uit Ethiopië en marathontopper Koen Raymaekers. Bij de vrouwen is het zeer bijzonder dat de winnaressen van het olympisch marathongoud en het olympisch marathonzilver opnieuw tegen elkaar lopen! Eunice Kirwa – uitkomend voor Bahrein – duelleert met de Keniaanse Jemima Sumgong om de winst. Eerder werd al bekend dat Edna Kiplagat - de tweevoudig wereldkampioene op de marathon - in ‘s-Heerenberg meedoet voor een toptijd.

  Lees verder

Laatste tweet

We danken alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Jullie hebben allemaal bijgedragen aan deze succesvolle editie van de #MontferlandRun!